Nyheder

Enighed om forøgelse af forsvarsbudget

20. marts 2017

Under en rejse til de danske styrker på al-Asad-basen har Socialdemokratiet tilsluttet sig en forøgelse af forsvarsbudgettet.

NATO’s generalsekretær mødtes med forsvarsministeren

17. marts 2017

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har i dag NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg på besøg i Forsvarsministeriet. Her fik forsvarsministeren understreget, at Danmark fortsat ønsker at være et kerneland i NATO.

Stoltenbergs besøg i Danmark

17. marts 2017

Danmark har været en god NATO-allieret igennem mange år. Danmark har leveret til internationale operationer, men nu er output ikke nok. Nu fokuserer NATO også på, hvad man bruger på sit forsvar.

Danmark køber fransk artilleri

16. marts 2017

Partierne bag forsvarsforliget besluttede tirsdag efter flere års tilløb at vælge den franske haubitz som Danmarks nye artillerisystem.

Politiet og forsvaret i samarbejde

7. marts 2017

Der er i disse dage fokus på forsvarets støtte til politiet. Der er meget lidt offentligt tilgængeligt materiale om det, og der er samtidigt forsket meget lidt i det.

Sverige genindfører værnepligten

2. marts 2017

Den svenske værnepligt har ikke været brugt siden 2010, men nu genindføres den med argument om, at sikkerhedssituationen i landets nære omgivelser er forværret samt at det svenske forsvar har haft svært ved at rekruttere et tilstrækkeligt antal af frivillige.

Beskyttelsen af Danmark kræver flere penge

2. marts 2017

I forbindelse med de nært forestående forsvarsforligsforhandlinger udtaler forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til Berlingske: "De udfordringer, Danmark står over for, er nemlig for vigtige til at reducere til et billigt partipolitisk slagsmål."

Ballistisk missilforsvar og områdeluftforsvar

20. februar 2017

Vi har inviteret en dansk, amerikansk og tysk ekspert til at give deres besyv med i debatten om et dansk bidrag til NATO's missilforsvar. Med et nærtforestående forsvarsforlig er denne debat og oplysning mere aktuel end nogensinde.

Listen over forsvarsmateriel, som Danmark bør købe

15. februar 2017

Professor Mikkel Vedby Rasmussen og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet Johannes Riber Nordby har fremlagt en liste over materiel, der bør indkøbes, hvis Danmark skal leve op til Trumps krav til NATO-landene om større investeringer på forsvarsområdet.

NATO fordømmer Nordkoreas affyring af ballistisk missil

13. februar 2017

I en pressemeddelelse fordømmer NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, Nordkoreas affyring af et ballistisk missil, der ifølge ham underminerer den generelle regionale og internationale sikkerhed.

Det Udenrigspolitiske Selskab afholder arrangement

13. februar 2017

Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer udenrigsminister, Anders Samuelsen til en snak om status for dansk udenrigspolitik. Arrangementet foregår d. 9/3 kl. 15-16.30 i “Ovnhallen” Porcelænshaven 20, Frederiksberg.

Trump kloden rundt

8. februar 2017

Trump er blevet valgt som USA's nye præsident - hvad betyder dette i Kina, Rusland, Mellemøsten, Japan, Grønland og Indien? 7 forskere fra ToRS giver deres bud på, hvilke konsekvenser valget af Trump har i det internationale system.

Ugens analyse fra Den Norske Atlanterhavskomité

7. februar 2017

Den norske pendant til Atlantsammenslutningen har i denne uge fokus på Trumps politik i Mellemøsten.

DAYS Copenhagen: March 9-12

7. februar 2017

Join this year's DAYS (Danish Atlantic Youth Seminar). The seminar will be held in Copenhagen from the 9th-12th of March and will give you the opportunity of meeting a variety of different nationalities and cultures.

PET - ny terrorvurdering

7. februar 2017

Politiets Efterretningstjeneste har i dag offentliggjort en ny vurdering af terrortruslen mod Danmark, hvor den vigtigste faktor i trusselsbilledet fortsat er Islamisk Stat.