Nyheder

Tyrkerne har stemt ja til at give Erdogan mere magt

18. april 2017

I søndags skulle tyrkerne stemme for eller imod en omfattende ændring af Tyrkiets forfatning. 84% af befolkningen stemte ved valget, der i stærke vendinger er blevet kritiseret internationalt for ikke at leve op til demokratiske standarder for afholdelse af valg. Tag med til Atlantsammenslutningens arrangement d. 26. april om Tyrkiet og få eksperters analyse af, hvad der kan tænkes at ske i den kommende tid.

Lidegaard: Der er brug for en plan i Syrien

12. april 2017

I forlængelse af generalsekretær Lars Bangert Struwes indlæg om nødvendigheden af en amerikansk strategi i Syrien, skriver Martin Lidegaard i en blog på TV2-nyhederne, at Danmark kan bruge sin stemme til at presse både USA og EU til sammen at skabe et vendepunkt i konflikten.

Trump laver game changer med aktionen imod Syrien

7. april 2017

Generalsekretær Lars Bangert Struwe skriver i et blogindlæg på Kongressen.com, at USA kan udfylde det magttomrum, der har været i det internationale system, hvis Trump følger missilangrebet op med en overordnet sikkerhedspolitisk strategi.

Putin er vred, men ikke rasende over Trumps missilangreb i Syrien

7. april 2017

Politikens Ruslandkorrespondent i Moskva, Thomas Heine, mener ikke, at det amerikanske missilangreb på en syrisk luftbase i nat fører til en militær gengældelse fra Rusland.

Regeringen åbner for øget militært bidrag i Syrien

6. april 2017

Udenrigsminister Anders Samuelsen åbner op for, at Danmark vil øge det militære bidrag i Syrien, hvis amerikanerne beslutter sig for det samme efter det syriske regimes formodede gasangreb på civile.

Nordkoreas diktator er klar til at gøre alt

4. april 2017

Ifølge en nordkoreansk afhopper er Kim Jong-un "a man that can do anything". Dette kan påny fyre op under debatten om et dansk bidrag til NATO's missilforsvar. Følg med her på vores hjemmeside, hvor vi snart offentliggør et nyt Atlant Brief om NATO's ballistiske missilforsvar og Danmarks mulige deltagelse i det.

En optøning i Arktis-forum?

31. marts 2017

Anders Samuelsen har været i Arkhangelsk for at deltage i et to-dage langt Arktis-forum, hvor det ikke kun blev til diskussioner om Arktis, men hvor stort og småt i verdenspolitikken også blev debatteret.

Løkke møder Trump i dag

30. marts 2017

"Ja, vi kommer til at investere mere i dansk forsvar", udtaler den danske statsminister op til mødet med den amerikanske præsident Donald Trump, der finder sted i dag.

After new wars – new strategy?

27. marts 2017

Det Krigsvidenskabelige Selskab inviterer til forelæsning ved Dr. Antulio Echevarria II, der er redaktør på tidsskriftet The U.S. Army War College Quarterly, Parameters og tidligere Director of Research ligeledes ved U.S. Army War College.

Enighed om forøgelse af forsvarsbudget

20. marts 2017

Under en rejse til de danske styrker på al-Asad-basen har Socialdemokratiet tilsluttet sig en forøgelse af forsvarsbudgettet.

NATO’s generalsekretær mødtes med forsvarsministeren

17. marts 2017

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har i dag NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg på besøg i Forsvarsministeriet. Her fik forsvarsministeren understreget, at Danmark fortsat ønsker at være et kerneland i NATO.

Stoltenbergs besøg i Danmark

17. marts 2017

Danmark har været en god NATO-allieret igennem mange år. Danmark har leveret til internationale operationer, men nu er output ikke nok. Nu fokuserer NATO også på, hvad man bruger på sit forsvar.

Danmark køber fransk artilleri

16. marts 2017

Partierne bag forsvarsforliget besluttede tirsdag efter flere års tilløb at vælge den franske haubitz som Danmarks nye artillerisystem.

Politiet og forsvaret i samarbejde

7. marts 2017

Der er i disse dage fokus på forsvarets støtte til politiet. Der er meget lidt offentligt tilgængeligt materiale om det, og der er samtidigt forsket meget lidt i det.

Sverige genindfører værnepligten

2. marts 2017

Den svenske værnepligt har ikke været brugt siden 2010, men nu genindføres den med argument om, at sikkerhedssituationen i landets nære omgivelser er forværret samt at det svenske forsvar har haft svært ved at rekruttere et tilstrækkeligt antal af frivillige.

Beskyttelsen af Danmark kræver flere penge

2. marts 2017

I forbindelse med de nært forestående forsvarsforligsforhandlinger udtaler forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til Berlingske: "De udfordringer, Danmark står over for, er nemlig for vigtige til at reducere til et billigt partipolitisk slagsmål."

Ballistisk missilforsvar og områdeluftforsvar

20. februar 2017

Vi har inviteret en dansk, amerikansk og tysk ekspert til at give deres besyv med i debatten om et dansk bidrag til NATO's missilforsvar. Med et nærtforestående forsvarsforlig er denne debat og oplysning mere aktuel end nogensinde.

Listen over forsvarsmateriel, som Danmark bør købe

15. februar 2017

Professor Mikkel Vedby Rasmussen og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet Johannes Riber Nordby har fremlagt en liste over materiel, der bør indkøbes, hvis Danmark skal leve op til Trumps krav til NATO-landene om større investeringer på forsvarsområdet.

NATO fordømmer Nordkoreas affyring af ballistisk missil

13. februar 2017

I en pressemeddelelse fordømmer NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, Nordkoreas affyring af et ballistisk missil, der ifølge ham underminerer den generelle regionale og internationale sikkerhed.

Det Udenrigspolitiske Selskab afholder arrangement

13. februar 2017

Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer udenrigsminister, Anders Samuelsen til en snak om status for dansk udenrigspolitik. Arrangementet foregår d. 9/3 kl. 15-16.30 i “Ovnhallen” Porcelænshaven 20, Frederiksberg.

Trump kloden rundt

8. februar 2017

Trump er blevet valgt som USA's nye præsident - hvad betyder dette i Kina, Rusland, Mellemøsten, Japan, Grønland og Indien? 7 forskere fra ToRS giver deres bud på, hvilke konsekvenser valget af Trump har i det internationale system.

Ugens analyse fra Den Norske Atlanterhavskomité

7. februar 2017

Den norske pendant til Atlantsammenslutningen har i denne uge fokus på Trumps politik i Mellemøsten.

DAYS Copenhagen: March 9-12

7. februar 2017

Join this year's DAYS (Danish Atlantic Youth Seminar). The seminar will be held in Copenhagen from the 9th-12th of March and will give you the opportunity of meeting a variety of different nationalities and cultures.

PET - ny terrorvurdering

7. februar 2017

Politiets Efterretningstjeneste har i dag offentliggjort en ny vurdering af terrortruslen mod Danmark, hvor den vigtigste faktor i trusselsbilledet fortsat er Islamisk Stat.